söndag 13 februari 2011

Regionförstoring

Nerikes Allehanda skriver på sin ledarsida denna söndag om regionförstoring. I ledaren relateras till en intervju med Örebro läns landshövding i en Värmlandstidning, där landshövdingen uttalar sig för en ny stor Svealandsregion som skulle ersätta Värmlands, Örebro, Västmanlands och Södermanlands län. Ledaren ondgör sig över att landshövdingen, som är en statlig tjänsteman, uttalar sig så, och efterlyser folkvalda, politiker, som uttalar sig om regionförstoring i stället.

I viss mån har ledarskribenten rätt, det vore bättre att få uttalanden om detta från de politiker som har folkets mandat. I någon mån har ledarskribenten inte rätt. Moderata Samlingspartiet i Örebro län har vid ett förbundsråd (det högsta beslutande organet mellan länsförbundsstämmorna, bestående av förbundsstyrelsen och föreningarnas ordförande) den 2 februari 2011 beslutat att arbeta för en region bestående just av de numarande Värmlands, Örebro, Västmanlands och Södermanlands län.

Kanske skulle partiet ha gått ut med detta beslut till allmänheten på ett tydligare sätt, men beslutet är ändå fattat, viljeriktningen är klar, vi arbetar för en sådan region. Jag hoppas att den blir av.

Inga kommentarer: