onsdag 18 december 2013

Verksamhetsområde för vatten och avlopp

Vid kommunfullmäktige i Örebro kommun i dag, fattade vi beslut om att utöka kommunens verksamhetsområde för vatten och avlopp. Det innebär att fler fastigheter i Örebro kommun kan få kommunalt vatten och avlopp till sina kök och badrum.

Vid kommunfullmäktige fick vi som är ledamöter varsin kopia av en skrivelse från några fastighetsägare i Östra Mark. De önskade att verksamhetsområdet skulle utökas, utöver det förslag vi hade att fatta beslut om i dag, så att fastigheter längre söderut i Östra Mark skulle omfattas av det kommunala verksamhetsområdet. Skrivelsen var daterad den 25 november 2013.

Det här är ett omfattande ärende som har förberetts länge i kommunens förvaltningar och nämnder. Det fanns ingen möjlighet att i dag fatta beslut om ett större verksamhetsområde för vatten och avlopp än det föreslagna, kommunens sakkunniga på förvaltningarna måste utreda den saken först. Samtidigt är dagens beslut till fördel för fastighetsägarna bakom skrivelsen. Beslutet innebär att en stor del av Östra Mark får kommunalt vatten och avlopp och det kommunala vatten- och avloppsnätet därför kommer närmare de här fastighetsägarnas fastigheter. En framtida ytterligare utvidgning av det kommunala verksamhetsområdet kan därför omfatta dessa fastighetsägares fastigheter.

Örebro kommun kommer att ta hänsyn till den inkomna skrivelsen, men inte vid fullmäktige i dag, utan i arbetet framöver med det kommunala verksamhetsområdet för vatten och avlopp. Det är vad som är möjligt. Det kommer att bli bra.

Inga kommentarer: