onsdag 5 september 2012

Motorvägsreservat

Vid gårdagens sammanträde i Örebros programnämnd Samhällsbyggnad fattade vi beslut om en motion som jag lämnat till fullmäktige. Nämnden kommer att föreslå avslag på motionen. Jag yrkade och röstade naturligtvis för den, och reserverade mig till förmån för bifall.

Motionen handlar om att kommunen skall lägga ett motorvägsreservat norr och väster om staden, för att i framtiden kunna bygga en ny motorväg där. På så sätt skulle genomfartstrafiken inte längre gå mellan stadsdelar i tätbebyggda delar av själva Örebro, utan gå utanför stadens bebyggelse. Det är försumbara kostnader att lägga ett motorvägsreservat i kommunens översiktsplan, men utan det kan framtida kostnader för att bygga väg bli mycket högre än med det.

Nu blev det ingen votering i frågan, övriga oppositionspartier tänkte ändå inte stödja motionen. Jag hade ändå velat se ett större stöd från resten av moderaterna. Motionen är antagen av kommunfullmäktigegruppen och är därmed partilinje. Vi får väl se hur det går i fullmäktige.

Inga kommentarer: