måndag 22 februari 2016

Förslag från politiska ungdomsförbund bör tas med en nypa salt

Beslut och uttalanden från politiska ungdomsförbund bör alltid tas med en nypa salt. Ett av syftena med politiska ungdomsförbund är att ungdomarna skall få träna i politisk debatt och föreslå vilda idéer. I helgen som var har Liberala Ungdomsförbundet i Stockholms län beslutat att förespråka att helsyskon som är över femton år gamla skall få ha sexuellt umgänge. Det är förbjudet enligt gällande svensk lag.


Modern genetisk forskning visar att förbud mot incest inte bara är moralism, utan motverkar genetiska sjukdomar och besvär. Inom djuravel går man mer och mer ifrån inavel och linjeavel. I det moderna samhället innebär inte sexuellt umgänge alltid en konkret risk för att det blir barn, men typiskt sett skulle sådant umgänge kunna leda till barn. Jag kan därför inte se något rimligt skäl till att legalisera incest.


Vi bör dock komma ihåg att beslutet är fattat av ett distrikt inom ett ungdomsförbund som tillhör ett relativt litet politiskt parti. Det finns ingen anledning att bli upprörd. Ingen skugga skall heller falla på Liberalerna som parti.

Inga kommentarer: