torsdag 26 augusti 2010

Moderat miljöpolitik

Det är ingen idé att sälja skinnet innan björnen är skjuten. Politiska uppdrag kan vi alla kandidera till innan valet, men vem som får vilket uppdrag blir en förhandlingsfråga när valresultatet är klart. Likafullt kan det vara värt att lyfta fram vissa moderater som skulle kunna ta över från företrädare för andra partier i Alliansen på riksplanet eller Koalitionen i Örebro.

Miljöpolitik är en av de viktigaste områdena inom all politik. Utan en god miljö kan mycket annan politik kvitta lika. Vi behöver en god miljö för att tillfredsställa grundläggande behov som frisk luft, rent vatten och bra mat. Jorden är, än så länge, den enda planet som vi människor bor på. Så länge den är det, måste vi ta väl hand om den och inte överutnyttja dess resurser.

I regeringen har miljöpolitiken drivits på av Centerpartiet, eftersom deras Andreas Carlgren är miljöminister. Jag har ett gott intryck av hans insatser. Även om det blir en borgerlig valseger, är det dock ingen självklarhet att alla statsråd sitter kvar eller behåller samma uppdrag som före valet. Om Moderaterna skulle få ta över Miljödepartementet finns det en god kandidat till miljöminister i vårt partis miljöpolitiska talesman: Sofia Arkelsten. Hon är en välutbildad, mycket kompetent och positiv människa, riksdagsledamot för Moderaterna sedan 2006. Vi lärde känna varandra i Studentförbundet på 90-talet. Hennes grundsyn på miljöpolitiken är att regelverket skall locka folk att vara miljövänliga, i stället för att tvinga dem - morot i stället för piska. Det är en god idé.

Ju fler mandat Moderaterna får i riksdagen efter valet, desto större inflytande kan Moderaterna få i en fortsatt Alliansregering. Sofia Arkelsten är riksdagskandidat för Moderaterna i Stockholms stad, men varje moderat mandat från hela landet kan hjälpa oss att få en moderat miljöminister efter valet.

Den som är med på Facebook kan också gå med i Facebookgruppen Sofia Arkelsten som miljöminister i nästa regering.

Inga kommentarer: