torsdag 21 oktober 2010

Vi behöver en fördelaktig fred

Opinionen i Danmark och Norge har svängt mot att flertalet människor vill ta hem landets militära styrkor från Afghanistan. Även i Sverige hörs röster för att ta hem de svenska styrkorna. Orsaken är de dödsfall och skador som trupperna har drabbats av.

Det afghanska folket är hjälpt av den europeiska militära närvaron. De militanta grupper som vill återinföra terrorvälde i Afghanistan måste bemötas med militärt våld. Det är en insats för mänskliga rättigheter, och inget kan vara viktigare.

Jag anser inte att de svenska styrkorna skall tas hem. Det vore ett svek mot afghanerna som litar på de svenska soldaternas skydd, och mot de soldater som har drabbats men i så fall skulle ha drabbats förgäves. Det är fegt att dra sig ur vid minsta motgång. I stället borde rätt svar vara att skicka fler soldater, mer vapen och bepansring, för att slå tillbaka mot dem som angriper svenska och andra nordiska soldater. Vi skall inte acceptera våld mot våra väktare av de mänskliga rättigheterna, utan slå tillbaka mot det våldet.

Våld av det slag som förekommer i Afghanistan kan bara mötas med mer våld, och dessa våldsverkare kan inte få slå det sista slaget. De skall inte vinna på walk over, utan förlora på knock out. Det bör även gälla de övriga nordiska länderna. Vi skall inte acceptera en fred förrän de mänskliga rättigheterna är säkrade, det vore en fördelaktig fred och då kan de svenska styrkorna tas hem.

Inga kommentarer: