lördag 3 november 2012

En match mellan de två SM-guldvinnarna i fotboll

I dag blev det klart att Tyresö tog SM-guld i fotboll för damer. I morgon kan det bli klart att Elfsborg vinner SM-guld i fotboll för herrar, de ligger bäst till i toppen av tabellen.

De flesta som är någorlunda insatta i fotboll säger att herrlagen är betydligt bättre än damlagen. Det finns samtidigt flera som tycker att damfotboll bör få samma utrymme i massmedia som herrfotboll och damfotbollsspelarna bör tjäna lika mycket pengar som herrfotbollsspelarna. Om herrfotbollsspelarna spelar mycket bättre och drar mycket större publik, vilket ger intäkter, är det ändå självklart för mig att de skall tjäna mer pengar.

Frågan om vilka som spelar bäst skulle kunna lösas mycket enkelt. Låt de båda SM-guldvinnarna mötas i en fotbollsmatch i slutet av varje säsong! Herrarna må vara bättre, så de borde vinna, de borde därför ställa upp för att visa att allt tal om deras bättre kvalitet är sann. Damerna har samtidigt inget att förlora på att ställa upp och försöka visa sin kvalitet i jämförelse med herrarna. Om dessa matcher återkommer år efter år, bör man också kunna visa en trend i hur utvecklingen av herr- respektive damfotbollen förhåller sig till varandra. Kanske kan också fler av dem som nu bara intresserar sig för herrfotbollen på detta sätt få upp ögonen för damfotbollen.

Inga kommentarer: