söndag 14 september 2014

Ett val mellan ett klart och ett oklart alternativ

Riksdagsvalet i dag står mellan ett klart och ett oklart alternativ. Det klara alternativet är den sittande regeringen, med Alliansens partier Moderaterna, Centern, Kristdemokraterna och Folkpartiet. Det oklara alternativet är det som Socialdemokraterna och ett eller flera andra partier står för till vänster.

På 1980- och 1990-talen förde Socialdemokraterna ofta fram argumenten att de var vana vid att regera, medan de borgeliga inte var det, och att deras regeringsalternativ var tydligt, medan de borgerligas olika partier inte var överens och därför hade ett oklart regeringsalternativ. Jag tyckte redan då att det var goda argument, som jag tyckte att det var svårt att bemöta.

Numera är situationen tvärt om. De borgerliga i Alliansen är vana vid att regera, medan ingen partiledare till vänster har suttit i regeringen. Socialdemokraternas statsministerkandidat har varken suttit i riksdagen eller arbetat på regeringskansliet. Alliansen är överens i väldigt många frågor, medan partierna till vänster inte är det.

Rösta för ett klart regeringsalternativ! Rösta på Alliansen i dag!

Inga kommentarer: