onsdag 10 september 2014

Trygg tillväxt

Moderaterna är ett parti som tar ansvar för kommunens och statens ekonomi. En god ekonomi hos stat och kommun gynnar hela samhället. Det ger en trygghet för alla.

Tillväxten är viktig, för det är tillväxten som möjliggör att alla människor kan få det bättre. En del av tillväxten är ny teknik som gör livet lättare, människor friskare och naturen bättre bevarad.

Kommunen har ansvar för hur stadsbebyggelsen utvecklas. Det är kommunen som beslutar om detaljplaner och bygglov. Detta är särskilt viktigt i en växande stad som Örebro. Kommunen måste ha en god beredskap för alla människor och företag som vill flytta hit.

Kommunen kan ta stort ansvar för miljön i sina inköp. Det är exempelvis möjligt för kommunen och dess bolag att köpa miljövänligt producerad elektricitet på marknaden. Däremot finns det ingen anledning för kommunen att producera elektricitet. Det innebär stora ekonomiska risker för en kommun att vara elproducent, det är tryggare för kommunens invånare om kommunen i stället gör kloka val vid köp av elektricitet.

Inga kommentarer: