onsdag 10 september 2014

Söndagens val i ett större perspektiv

Sverige är ett litet land på Jorden. Jorden är en liten planet i Solsystemet och bara en liten, liten prick i världsalltet, så som filmen på den här sidan tydligt visar.

Filmen, stillbilden och texten är intressanta och sätter saker i sitt perspektiv.

Någonting med varje allmänt val är dock viktigt även ur detta perspektiv. Det är om vi väljer en ideologi för att utveckla vår civilisation mot nya mål och framtida möjligheter att kolonisera andra platser än Jorden, eller om vi väljer en ideologi som begränsar mänsklighetens utveckling och med tiden skulle döma oss alla att för evigt vara kvar på denna lilla sköra, blå prick i världsalltet. Det valet är ett skäl för mig att vara moderat, därför att jag ser Moderaterna som Sveriges mest framstegsvänliga parti.

Med vetenskapliga, tekniska och kulturella framsteg kommer mänskligheten i framtiden att kunna sprida sig till andra delar av vår galax, precis som våra förfäder en gång för tiotusentals år sedan började sprida sig från sitt urhem i Afrika. Det må vara en fjärran framtid för oss som lever nu, men redan nu finns det skäl att tänka på denna framtid och rösta för den. Det gör vi inte direkt för våra barn och barnbarns skull, utan kanske snarare för våra barnbarns barnbarns barnbarns barnbarns skull. Detta tidsperspektiv gör inte söndagens val mindre viktigt, tvärt om.

Rösta för frihet och framsteg på söndag! Rösta på Moderaterna på söndag!

Inga kommentarer: